Het RECAB-team

 

Eva Garssen

Eva is onderzoeker en Promovendus van het RECAB-onderzoek. Onder begeleiding van haar promotoren Renske Spijkerman en Vincent Hendriks ontfermt zij zich over het RECAB-onderzoek.

Renske Spijkerman

Renske is senior onderzoeker bij het Parnassia Addiction Research Centre (PARC) en hoofdonderzoeker/projectleider van de RECAB-studie en promotor van het PhD-project van Eva Garssen. Haar werkzaamheden bij PARC richten zich voornamelijk op de ontwikkeling, uitvoering en ondersteuning van onderzoek binnen de jeugdverslavingzorg. 

Patty van Benthem

Patty werkt als onderzoeker bij het Parnassia Addiction Research Centre en is betrokken bij de voorbereidingen van de RECAB-studie. Daarnaast houdt zij zich bezig met de visuele content van de studie; zo heeft zij bijvoorbeeld het RECAB-logo en de RECAB-website ontwikkeld en zal zij regelmatig factsheets, infographics, posters etc. voor de RECAB-studie ontwerpen.

Vincent Hendriks

Vincent is Hoofd onderzoek van het Parnassia Addiction Research Centre (PARC) en hoogleraar 'Verslaving en psychiatrische comorbiditeit' bij het Leids Universitair Medisch Centrum, afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie LUMC Curium. Vincent is hoofdaanvrager van het RECAB-onderzoek en promotor van het PhD-project van Eva Garssen.

Peter Blanken

Peter is senior onderzoeker bij het PARC. Hij doet onderzoek naar psychosociale en farmacologische interventies die mensen kunnen helpen bij 'het weer onder controle krijgen' van patronen van ongecontroleerd alcohol- en druggebruik. Hij heeft onder meer onderzoek gedaan naar de effectiviteit van contingentie management bij de behandeling van mensen met een cocaïneverslaving en bij het bevorderen van medicatie-inname door mensen met een ernstige psychiatrische aandoening.