Het RECAB-team

 

Eva Garssen

Eva is onderzoeker en Promovenda van het RECAB-onderzoek. Voordat zij begon aan haar PhD-onderzoek heeft ze de studie orthopedagogiek afgerond aan de Universiteit Leiden, met een masterspecialisatie in Forensische Gezinspedagogiek. Onder begeleiding van haar promotor prof. dr. Vincent Hendriks en haar copromotor dr. Renske Spijkerman ontfermt zij zich over het RECAB-onderzoek.

dr. Renske Spijkerman

Renske is senior onderzoeker bij het Parnassia Addiction Research Centre (PARC) en hoofdonderzoeker/projectleider van de RECAB-studie en co-promotor van het PhD-project van Eva Garssen. Haar werkzaamheden bij PARC richten zich voornamelijk op de ontwikkeling, uitvoering en ondersteuning van onderzoek binnen de jeugdverslavingzorg. 

Prof. dr. Vincent Hendriks

Vincent is Hoofd onderzoek van het Parnassia Addiction Research Centre (PARC) en hoogleraar 'Verslaving en psychiatrische comorbiditeit' bij het Leids Universitair Medisch Centrum, afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie LUMC Curium. Vincent is hoofdaanvrager van het RECAB-onderzoek en promotor van het PhD-project van Eva Garssen.

dr. Peter Blanken

Peter is senior onderzoeker bij het PARC. Hij doet onderzoek naar psychosociale en farmacologische interventies die mensen kunnen helpen bij 'het weer onder controle krijgen' van patronen van ongecontroleerd alcohol- en druggebruik. Hij heeft onder meer onderzoek gedaan naar de effectiviteit van contingentie management bij de behandeling van mensen met een cocaïneverslaving en bij het bevorderen van medicatie-inname door mensen met een ernstige psychiatrische aandoening.

Heleen Berenschot 

Heleen is onderzoeksassistent en heeft een ondersteunende functie binnen het RECAB-onderzoek. Haar werkzaamheden omvatten met name de praktische zaken rondom het onderzoek.

Marloes de Kwaadsteniet

Marloes is onderzoeksstagiaire bij het RECAB-onderzoek. Daarnaast is ze bezig met haar master Klinische Neuropsychologie. Ze kan niet wachten om met de jongeren aan de slag te gaan en van hen te leren. Ze denkt dat het onderzoek veel kan betekenen voor jongeren in behandeling en ze vindt het heel tof dat zij hieraan mag bijdragen.

Roos van Egmond 

Roos is als onderzoeksstagiaire werkzaam bij het RECAB-onderzoek. Hiernaast studeert ze Klinische Neuropsychologie aan de Universiteit Leiden. Ze kijkt er erg naar uit om mee te werken aan dit onderzoek. Ze hoopt veel ervaring op te doen en kijkt ernaar uit van zowel haar collega’s als van de jongeren te leren.

Jelmer Hak

Jelmer is onderzoeksstagiair bij het RECAB-onderzoek. Hij volgt de master Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij kijkt er naar uit om onderdeel uit te maken van dit onderzoek en bij te dragen aan de verbetering van behandeling voor jongeren. Hij denkt dat het onderzoek hem goed op weg kan helpen om zijn kennis en vaardigheden te verbreden.